Новини світу США, US Sugar, Imperial Sugar, Louis Dreyfus
США подали до суду на блокування угоди Louis Dreyfus щодо продажу підрозділу Imperial Sugar

 

https://lb.ua/

Представники антимонопольного законодавства США подали до суду, щоб заблокувати угоду Louis Dreyfus Co. з продажу свого підрозділу Imperial Sugar закритій компанії US Sugar.

Про це повідомляє finance.yahoo.

Міністерство юстиції заявило, що в результаті об'єднання 75% продажів рафінованого цукру на південному сході залишуться в руках лише двох мегавиробників, що призведе до підвищення цін.

«Ця угода суттєво знижує конкуренцію в той час, коли проблеми глобального ланцюжка постачання вже загрожують стабільному доступу до важливих товарів», — сказав Джонатан Кантер, голова антимонопольного відділу департаменту.

Цей позов є останнім у низці справ Міністерства юстиції про припинення злиття на фоні спроби адміністрації Байдена посилити антимонопольне законодавство.

Компанія Dreyfus з Роттердама, що входить до п'ятірки найбільших світових цукрових трейдерів, оголосила про угоду у березні. Фінансові умови передбачуваної угоди з компанією US Sugar із Клівістону, штат Флорида, не розголошуються.

Louis Dreyfus повідомив у своїй заяві, що розчарований рішенням Міністерства юстиції оскаржити угоду та що сторони готуються до судового розгляду.

«Ми твердо віримо, що цей продаж забезпечить синергію та ефективність виробництва, логістики та ланцюжка поставок, що принесе користь споживачам у США», — сказав Dreyfus.

У заяві US Sugar йдеться, що вони не згодні з рішенням і "мають намір оскаржити це питання".

Придбання "приведе до збільшення виробництва та розподілу рафінованого цукру" та забезпечить надійніші поставки, заявили в US Sugar. Як стверджують у компанії, ця угода покращить логістику ланцюжка поставок і не призведе до підвищення цін або будь-якої шкоди для клієнтів та споживачів.

Читайте також:

Міністерство юстиції США хоче завадити злиттю компаній-виробників цукру