Новини світу ціна, цукровий буряк, цукристість, Франція, Cristal Union, заборона, неонікотиноїди
Cristal Union збільшив цільову ціну на цукровий буряк після того, як Франція відмовилася від пестицидів

 

https://agrotimes.ua/

Другий за величиною виробник цукру у Франції Cristal Union заявив, що підвищує цільову ціну, яку він виплачуватиме за цукрові буряки у 2023 році після того, як Франція відмовилася від планів, що дозволили б виробникам використовувати пестициди, заборонені через ризики для бджіл.

Про це повідомляє Nasdaq.

Кооператив, який налічує 9000 членів, заявив, що планує виплачувати 45 євро ($48,99) за тонну буряків у 2023 році, порівняно з 40 євро, включаючи премію, сплачену за врожай 2022 року. Ціни вказані з розрахунку цукристості 16%.

Зміна політики Франції відбулася після того, як минулого тижня суд Європейського Союзу заявив, що країни-члени не зможуть більше робити винятки з заборони використання насіння сільськогосподарських культур, обробленого неонікотиноїдами.

Франція планувала зробити третій та останній виняток із заборони для врожаю 2023 року. Цей захід був спрямований на захист посівів від вірусної жовтухи, яка знищила близько 30% врожаю цукрових буряків у Франції у 2020 році, водночас давши сектору час для розробки інших ефективних альтернативних рішень для захисту рослин.

«У цьому контексті ми посилаємо сигнал нашим членам кооперативу, щоб підтримати їх і заохотити зберегти або навіть збільшити площі посіву цукрових буряків», — прокоментував голова Cristal Union Олів’є де Боан.

Минулого року компанія Cristal Union, яка також виробляє етанол, пообіцяла високі ціни за врожай цукрових буряків 2023 року, намагаючись забезпечити поставки в той час, коли ця культура стає менш привабливою.

Його головний конкурент, Tereos, використовує такі критерії, як комерційні та промислові показники, щоб визначити ціну, яку він заплатить за буряк у наступному сезоні. Тому ще занадто рано давати прогноз цін на 2023 рік, повідомив речник компанії.

Читайте також:

Франція скасовує дозвіл на використання пестицидів на цукрових буряках після рішення суду ЄС

Європа остаточно заборонила 3 неонікотиноїди