Новини України попит, потреби, потужності, азотні добрива, Ostchem, хімічний завод
Заводи Ostchem відновлюють виробництво добрив

 

http://dovidkam.com/

Три з чотирьох хімічних заводів Ostchem (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF) — Черкаський «Азот», «Рівнеазот» та Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» — відновлюють виробництво добрив після вимушеного більш ніж тримісячного простою.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Незважаючи на складності, спровоковані вимушеним простоєм підприємств, групі вдалося відстояти позиції української хімічної галузі, відновити виробництво і повернути людям робочі місця.

Зокрема, «Черкаський «Азот» вже почав пускові операції по відновленню виробництва і до 20 червня планує вивести на 100% потужності роботу трьох основних цехів — цеху карбаміду, аміачної селітри та КАС (карбамідо-аміачної селітри). На «Рівнеазоті» і «Сєвєродонецькому об'єднанні «Азот» розпочинають підготовку до проведення пуско-налагоджувальних робіт, необхідних для запуску виробництва.

Як і раніше, забезпечення потреб внутрішнього ринку залишається абсолютним пріоритетом для Ostchem, тому робота всіх хімічних заводів холдингу буде в першу чергу спрямована на задоволення попиту українських аграріїв.

«За нашими оцінками, споживання внутрішнього ринку в період осінньої посівної складає близько 1,2 млн т азотних добрив. Нинішні сумарні виробничі потужності Черкаського «Азоту», «Рівнеазоту» і Сєверодонецького об'єднання «Азот» складають близько 350 тис. т добрив/місяць — повністю достатньо, щоб забезпечити потреби українських аграріїв до осінньої посівної 2017 року», — стверджують в компанії.

Запуску підприємств також посприяло введення Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі (МКМТ) антидемпінгових мит на російські азотні добрива — карбамід і КАС. Крім того, такі заходи мають безпосередній соціальний ефект, оскільки дозволяють зберегти більше 40 тис. робочих місць, які прямо або опосередковано задіяні в українській хімічній промисловості.

Читайте також:

Заводи Ostchem зупинили виробництво аміаку