Новини України цукор, цукровий буряк, виробництво, переробка, Чернігівщина, Линовицький цукровий завод
Линовицький цукровий завод виробив понад 27 тис. т цукру

 

aspekty.net/

Линовицький цукровий завод закінчив сезонну роботу. На сьогодні це єдиний виробник цукру в Чернігівській області.

Про це повідомляє «Час Чернігівський».

Цьогоріч Міністерство аграрної політики та продовольства України для виробництва і поставки цукру на внутрішній ринок країни визначило квоту обсягом більше 1,6 млн т, яку розподілило між 47 цукровиробниками. Зокрема, Линовицькому заводу — понад 22 тис. т.

«Виробили квоту і зупинились. У нас сезонне виробництво: влітку ремонтуємо завод, восени переробляємо буряк, і на зиму люди розходяться, – розповів директор ПАТ «Линовицький цукровий комбінат «Красний», Сергій Прозор, — Сезон цукроваріння почався 15 вересня. З того часу завод прийняв 195129 т цукрового буряка. Від населення — 649 т. За тонну зданого буряку людям давали 55 кг цукру і 2 т жому».

«Більшість буряка — наш, вирощений на СТОВ «Цукровик». 127 тис. т, — розказує Сергій Прозор, — Але везли з селянських господарств Київської та Сумської областей. Чернігівські – прилуцький «Хлібодар», господарство «Ксена» Ніжинського району, «Журавка» Варвинського, фермерське господарство «Промінь» з Погребів, Прилуцького району. Приватники везли навіть з Полтавщини. Дуже мало населення зараз займається вирощуванням цукрових буряків. Цього року завод виробив 27 006 т цукру. Вже упакований в мішки, складений на склад. Жде покупців. Продаємо тільки оптом. У продажах наш цукор з’явився ще у вересні, як запустилися. Зразу і робили, і продавали оптовикам. Найбільші наші покупці — Ічнянський завод сухого молока і масла та Роменський завод продтоварів».

Читайте також:

Виробничий підрозділ ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт» завершив переробний сезон

Експорт цукру зріс на 59%

Гнідавський цукровий завод продовжує модернізувати виробництво

Вносити з розумом: як добрива впливають на виробництво цукру

«Астарта» підтримує тренд органічного виробництва серед агрохолдингів