Новини України експорт, ціни, Астарта, прибуток, EBITDA, цукровий сегмент, доходи
Доходи цукрового сегменту «Астарти» зменшилися на 48%

 

http://www.standaard.be

За перший квартал 2018 року доходи цукрового сегменту «Астарти» зменшилися на 48% і склали 36 млн євро.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Консолідована виручка скоротилася на 39% — до 91 млн євро, показник EBITDA на 69% — до 13 млн євро. Серед основних причин корекції — зниження цін на цукор і зменшення обсягів продукції внаслідок несприятливих погодних умов у 2017 році. Чистий борг склав 127 млн ​​євро, що на 3% менше, ніж на початок поточного року. Експорт склав 53% від загального обсягу продажів.

У 2018-му маркетинговому році глобальний ринок цукру став профіцитним: істотно збільшили виробництво Індія, країни ЄС і деякі інші регіони. Це стало основним фактором зниження цін на цукор на 30-40%.

З огляду на корекцію цін і менші обсяги продажів на тлі зменшення виробництва в 2017 році, доходи цукрового сегменту зменшилися на 48% і склали 36 млн євро (39% від загальних доходів). 54% цукру було експортовано.

«Фінансові результати звітного періоду важко назвати сильними. Доходи, операційний і чистий прибуток у першому кварталі скоротилися, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. На це є кілька причин, серед яких циклічність ринків, макроекономічні фактори, а також висока база порівняння. У той же час, з огляду на довгострокову перспективу, є кілька важливих моментів. Компанія діє на ринках, які перебувають у нижній частині циклу. При цьому, «Астарта» має відносно низький борг, наполегливо працює над підвищенням операційної ефективності, нарощує експортні продажі. У 25-річної історії компанії було декілька подібних періодів, коли ринкові виклики зробили нас сильнішими і відкрили нові можливості для зростання», — прокоментував Генеральний директор Віктор Іванчик.

Читайте також:

ТзОВ «П’ятидні» поповнило парк сільськогосподарської техніки

«Сумихімпром» планує виробити 163 тис. т міндобрив

Експорт цукру скоротився на 12%