Новини України виробництво, цукровий завод, жом, цукрові буряки, біогаз, енергетична незалежність, мелясна барда, цукровики, біоетаноловий завод
Біогаз — запорука енергетичної незалежності цукровиків

 

kzt.io/

Будівництво в Україні біогазових комплексів є можливістю для цукровиків стати енергетично незалежними.

Про це повідомляє прес-служба Гнідавського цукрового заводу.

Загальний потенціал виробництва біогазу АПК за рахунок переробки відходів тваринництва і птахівництва та зброджування силосу кукурудзи, продуктів переробки цукрових буряків та відходів харчової промисловості перевищує 20 млрд куб. м. В умовах енергозалежності України, розбудова та впровадження таких біогазових комплексів на цукрових заводах є вкрай важливою, адже це — альтернатива природному газу.

Біогазова установка, яку ввели в експлуатацію у 2013 році на Глобинському цукрозаводі, буде щорічно переробляти 120 тис. т бурякового жому та виробляти близько 14,4 млн куб. м біогазу, що дасть змогу холдингу знизити річний обсяг споживання природного газу на 7,7 млн куб. м (майже на 50%).

В Україні діють 8 біогазових установок у Київській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Донецькій та Полтавській областях.

Влітку цього року був підписаний договір між Гнідавським цукровим заводом та ПрАТ «Українська технологічна компанія» про початок робіт з модернізації та встановлення біогазового комплексу, який зможе переробляти всі залишки мелясної барди на біогаз, тим самим повністю розвантаживши фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу.

Голова спостережної ради ВАТ «Гнідавський цукровий завод», Ярослав Галькевич, наголошує, що будівництво такого комплексу допоможе не тільки ліквідувати проблему з відходами біоетанолового заводу, але й цукрового заводу, а  також зможе виробляти альтернативний вид енергії — біогаз.

Читайте також:

Линовицький цукровий завод виробив понад 27 тис. т цукру

Виробничий підрозділ ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт» завершив переробний сезон

Гнідавський цукровий завод продовжує модернізувати виробництво