Новини України Астарта, земельний банк, ринок землі, інвестування
«Астарта» планує збільшити земельний банк в 1,6 разів

 

https://agropolit.com/

Агрохолдинг «Астарта», найбільший виробник цукру в Україні, має намір збільшити земельний банк до 400 тис. га до 2020 року.

Про це повідомив операційний директор холдингу, Желько Ерцег, передає Delo.UA.

«Збільшення земельного банку це постійний процес. Зараз земельний банк становить 250 тис. га. З початку 2017 року земельний банк збільшився на 12 тис. га. За нашою стратегією до 2020 року ми повинні вийти на 400 тис. га, це один з основних напрямків інвестування. Наші плани нарощувати по році близько 50 тис. га», — повідомив він.

За словами операційного директора, відкриття ринку землі в Україні за певних умов може стати поштовхом до значного притоку інвестицій в країну.

«Це можливо занадто оптимістично, але якщо це (відкриття ринку землі) піде масштабно, якщо це не буде довгий процес з масою адміністративних обмежень, якщо буде дана можливість інвесторам купувати землю, я вважаю, в Україні відбудеться найбільший інвестиційний бум за всю її історію, і це дасть віру і сміливість інвесторам для подальшого інвестування», — стверджує операційний директор.

«Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми.

Читайте також:

За вересень експортували 17 тис. т цукру

ЄБРР схвалив видачу «Астарті» кредиту на розвиток інфраструктури

В Україні викопано чверть цукрових буряків