Новини України цукор, виробництво, цукроваріння, Старокостянтинівцукор, ASPIK GROUP
«A’SPIK GROUP» розпочав сезон цукроваріння

 

www.spiceography.com/

На ТОВ «Старокостянтинівцукор», що входить до групи компаній «A’SPIK GROUP», стартував сезон виробництва солодкого продукту.

Про це повідомила компанія на своїй Фейсбук-сторінці.

Перші тони буряка для їх перетворення на «біле золоте» завод отримав завдяки власній сировинній базі — з полів земельного підрозділу корпорації.

Аби забезпечити безперервний виробничий процес у режимі 24 години на добу та 7 днів на тиждень, у компанії спільно із партнерами — аграрними підприємствами і фермерськими господарствами Хмельниччини, вже розробили графік одержання давальницької сировини.

Свій новий виробничий сезон завод зі сторічним спадком розпочав, як сучасна європейська промислова зона, — підприємство першим на Хмельниччині впровадило новітню лінію сухого транспортування буряків, а також отримало оновлене кагатне поле.

«Завдяки сухій подачі ми плануємо досягти європейських стандартів ефективності переробки буряка та екологічної безпечності, адже нові технології дозволять уникнути втрат цукру через його вимивання транспортерною водою. Крім того, зменшиться забір води з річки Случ, а відповідно і викиди на фільтраційні поля, що безумовно буде корисним для довкілля. Проте перші дні роботи на новому устаткуванні для нас будуть доволі відповідальними, оскільки доведеться у робочому режимі доналагоджувати його до виробничих реалій», — зазначає директор ТОВ «Старокостянтинівцукор» Дмитро Данкович.

На його думку, модернізація також дасть змогу оптимізувати і логістику, адже відтепер на кагатному полі підприємства не обов’язково накопичувати величезні запаси буряків, а можна одразу завантажувати їх із самоскидів у транспортер.

За проектом максимальна пропускна здатність лінії сухої подачі складе 250 т буряків на годину, а протягом доби на ТОВ «Старокостянтинівцукор» планують переробляти 4,2 тис. т коренеплодів.

Читайте також:

Пуск цукрових заводів 2019/2020 МР (оновлено)

Україна увійшла в ТОП-10 країн-виробників цукру з цукрових буряків

Баланс попиту та пропозиції цукру від Економічного дискусійного клубу на 01.09.2019