Новини світу ЄС, Євросоюз, інсектициди, пестициди, заборона, неонікотиноїди, бджоли
В ЄС розробили програму двократного скорочення обсягів використання пестицидів

 

www.arc2020.eu/

Єврокомісія розробила проект документа, на підставі якого зобов'яже країни, що входять в Євросоюз, до 2030 року вдвічі скоротити обсяги використання хімічних пестицидів.

Про це повідомляє SuperAgronom із посиланням на Reuters.

Таке рішення було прийнято для запобігання загибелі бджіл.

Рішення ЄС вже викликало критику серед аграріїв, які вважають, що відмова від хімічної обробки культур негативно позначиться на врожайності.

Наразі представники Єврокомісії не пояснили яким чином буде впроваджуватись запропонована ними програма.

«Обробка посівів пестицидами провокує масову загибель бджіл. Така тенденція ставить під загрозу 76% виробництва продовольства в Європі, яке залежить від запилення. За даними Європейського управління з безпеки харчових продуктів, бджолярі в Західній Європі регулярно повідомляють про зниження чисельності бджіл», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2018 році в ЄС вже запровадили заборону на використання неонікотиноїдних інсектицидів на відкритому повітрі.

Деякі сільськогосподарські групи заявили, що масова заборона на пестициди може привести до зниження врожайності сільськогосподарських культур.

У свою чергу Європейські законодавці закликали до встановлення обов'язкових цільових показників для скорочення використання пестицидів в ЄС. Організація з органічних продуктів харчування і сільського господарства IFOAM також наполягає на більш амбітних цілях — скорочення на 80% синтетичних пестицидів до 2030 року і повна відмова від них до 2035 року.

Читайте також:

В Індії виробництво цукру зменшилося на 19%

ЄС планує вдвічі скоротити застосування пестицидів до 2030 року