Новини світу Франція, пестициди, заборона, сульфоксафлор, флупірадіфурон
У Франції заборонили дві діючі речовини пестицидів

 

www.growhow.in.ua/

Через ризики для бджіл Франція запровадила заборону на пестициди, до складу яких входять флупірадіфурон і сульфоксафлор.

Про це повідомляє SuperAgronom із посиланням на news.agropages.com.

Французьке агентство з охорони здоров'я (ANSES), яке у 2017 році надало дозвіл на продаж цих двох продуктів, прийняло рішення не оскаржувати чинну заборону.

Відповідно до указу, опублікованого 31 грудня 2019 року, два пестициди з аналогічним неонікотиноїдам механізмом були заборонені до продажу в Франції.

Неонікотиноїди, які з'явилися на ринку в дев’яностих роках минулого сторіччя, стали широко використовуватись сільгоспвиробниками, завдаючи при цьому суттєвої шкоди комахам-запилювачам.

До цього, п'ять неонікотиноїдів (клотіанідин, тіаметоксам, імідаклоприд, тіаклоприд і ацетаміприд) вже були заборонені у Франції восени 2018 року, пізніше Міністерство з екологічного переходу винесло на обговорення проект указу про внесення в список заборонених сульфоксафлору і флупірадіфурону.

До того часу, як заборона набула чинності (1 січня 2020 року), продаж двох продуктів на основі сульфоксафлору американського виробника Dow AgroSciences (Corteva) спочатку було призупинено, а потім взагалі заборонено.

Читайте також:

Верховний суд Мексики заборонив збільшувати частку етанолу в паливі

ЄС заборонив пестицид на основі тіаклоприду