Новини світу цукор, дефіцит, світовий ринок, Alvean
Світовий ринок цукру на межі 7 млн т дефіциту — Alvean

 

http://www.ukrsugar.com/uk

Бразилія відмовляється від цукру, оскільки бурхливий попит на етанол стимулює відведення більше тростини для його виробництва. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Це оцінки компанії Alvean, найбільшого в світі цукрового трейдера, спільного підприємства американського гіганта агробізнесу Cargill Inc. і бразильського виробника Copersucar SA. З цінами на етанол, які перевищують ціни на цукор, заводи основного виробничого регіону Бразилії направлять мінімальний обсяг цьогорічного врожаю тростини — лише 33,5% —  для виробництва цукру, заявив виконавчий директор Пауло Роберто де Соуза. 

Волога погода зменшила вміст цукру в тростині, що стимулювало заводи виробляти більше біопалива. Лише за перший місяць 2019/2020 МР, який почався в квітні, виробництво цукру зменшилося майже на 1 млн т, порівняно з аналогічним періодом минулого року, коли центрально-південний регіон випустив рекордний обсяг етанолу, за даними промислової групи Unica. 

«Новий сезон тільки но розпочався, а ми вже відстаємо на 1 млн т, — стверджує де Соуза, — Ця тенденція збільшення виробництва етанолу триватиме до кінця року». 

За оцінками Alvean, у Центрально-Південній Бразилії заводи перероблять 575 млн т тростини, виробивши 25 млн т цукру. Це навіть менше, ніж у минулому році, коли більшість представників промисловості вважали, що Бразилія досягла максимального потенціалу виробництва етанолу. Підвищення потужності виробництва етанолу змусить виробництво цукру зменшитися ще на 1 млн т, вважає він. 

Рекордний сезон в Індії та Таїланді зберегли надлишок на світовому ринку цукру, тиснучи на наступний сезон. У той же час, більш високі ціни на нафту і слабкий реал допомогли зробити етанол більш конкурентоспроможним, ніж бензин, для бразильських водіїв, більшість з яких можуть заправляти свої автівки одним або іншим видом палива. Alvean очікує, що ціна на нафту сорту Brent складе 70 дол./бр., а реал не перевищить рівень в 4 дол. 

«Що може піти не за сценарієм? Реал, — вважає де Соуза, — Якщо реал сильно знеціниться, це вплине на ціни в Нью-Йорку та нафту, якщо з якоїсь причини вона впаде в ціні в цей період. Ці два фактари мають дуже сильну кореляцію з цінами на цукор». 

Менше цукру в Центрально-Південній Бразилії допоможе підштовхнути світовий ринок до дефіциту у розмірі 7 млн т у 2019/2020 МР, вважає трейдер. Це станеться після профіциту в розмірі 3 млн т у цьому сезоні і масштабного профіциту 17 млн т роком раніше. Тим не менш, значна частина світових запасів цукру знаходиться в Індії, де необхідна державна підтримка для його експорту. 

Індії необхідна ціна на цукор 13,45 центів/фунт, щоб мати можливість експортувати з поточними субсидіями або 20,45 центів без державної підтримки, повідомляє Alvean. Це порівняно з поточними цінами нижче 12 центів. Наразі державна підтримка діятиме до вересня, і досі невідомо, чи поновиться вона після цього. 

«Навіть якщо субсидія буде поновлена, якщо ціни не потраплять в цей мінімум, цукор не вийде з Індії, оскільки внутрішні ціни стійкі, — стверджує він, — На відміну від бразильських і європейських виробників, індійські виробники не в такому скрутному становищі. Чому? Тому що внутрішня ціна знаходиться на прийнятному рівні». 

За даними Alvean, співвідношення світових запасів цукру до їх використання, показник запасів по відношенню до споживання, становить близько 45%. Проте, якщо інвентаризація, яка ще не відбулася, зменшиться, то цей показник знизиться до 35%, рівень, досягнутий у 2011 році, коли ціни різко відновилися, наголошує де Соуза. 

У короткостроковій перспективі ціни на цукор, ймовірно, коливатимуться в діапазоні 12-14 центів/фунт і можуть врешті-решт перевищити цей рівень, вважає він. Тобто, у випадку якщо Індія відновить субсидування. «Якщо ж цього не станеться, це може бути потенційно небезпечним для цін», — наголошує він.

Читайте також:

Бразилія хоче отримати дозвіл Китаю на експорт цукру з ГМ-тростини

Світовий дефіцит цукру 2019/2020 досягне 6,7 млн т — Louis Dreyfus

У Бразилії виробництво цукру 2019/2020 зменшиться до 27,8 млн т — INTL FCStone

Скорочення виробництва цукру в країнах Азії сприяє світовому дефіциту 2019/2020 — INTL FCStone