Новини світу цукор, ціни, ЄС, Suedzucker, продаж, операційний прибуток, посівна
Suedzucker майже вдвічі зменшив операційний прибуток

 

www.ukrsugar.com/

Suedzucker — найбільший в Європі цукровий переробник — повідомив про 49%-ве скорочення операційного прибутку в першому кварталі поточного фінансового року, звинувативши в цьому ціни на цукор.

Про це передає Reuters.

За березень-травень 2018 року операційний прибуток зменшився до 78 млн євро з 153 млн євро роком раніше. Продажі впали до 1,741 млрд євро з 1,783 млрд євро.

«Зниження обумовлено, головним чином, прогнозованим значно слабшим зростанням сегменту цукру», — сказано в повідомленні.

Компанія збільшила експорт, але це не компенсувало зниження цін. Операційний прибуток в основному цукровому бізнесі знизився на 85,9% — до всього 8 млн євро.

1 жовтня 2017 року Європейський союз лібералізував свій цукровий ринок, скасувавши свою систему гарантованих мінімальних цін і квот на виробництво. Це дало свободу виробникам — розширювати та експортувати більше і пов'язувати ціни ЄС зі світовими ринками. Але виник найгірший сценарій, коли європейські виробники зіткнулися зі світовими цінами, які з початку 2017 року впали приблизно на 40% через профіцит на світовому ринку.

Після скасування дерегулювання ринку в ЄС ціни на цукор в ЄС впали більш ніж на 12%.

«У даний час ми стикаємося з низькими цінами як на ринках світу, так і на ринках ЄС. Ринок ЄС не може взяти на себе великі обсяги продаж, ми змогли збільшити обсяги експорту за межі ЄС по тоннажу, але за нижчими цінами. Більші обсяги експортних продаж були недостатніми для компенсації низьких цін. Наша стратегія в цьому році як і раніше полягає в тому, щоб захистити наші позиції на ринку в Європі і продовжувати розширювати експорт», — повідомили в Suedzucker.

Посівна площа цукрових буряків на 2018 рік становить 435 800 га, в порівнянні з 445 тис. га у минулому році.

Посівна кампанія почалася порівняно пізно — на початку квітня, але дуже тепла погода в Німеччині з переважанням достатньої кількості опадів прискорила розвиток буряка і компенсувала затримку.

Компанія очікує, що в 2018/19 МР продажі складуть від 6,8 до 7,1 млрд євро, а операційний результат значно скоротиться до 100-200 млн євро, проти 445 млн євро в 2017/18 МР.

Очікується, що операційний збиток за весь рік в цукровому секторі складе від 100 до 200 млн євро, проти операційного прибутку в розмірі 139 млн євро в попередньому році.

«Серйозне падіння цін на цукор до історичного мінімуму жодним чином не може бути компенсовано нижчими витратами виробництва та обсягами продаж», — сказано в повідомленні.

Читайте також:

Бразилія має намір подати скаргу в СОТ на китайські "цукрові" мита

Індійський Hermes Pvt Ltd інвестує 125 млн дол. у цукровий та біогазовий заводи в Індонезії