Новини світу цукор, дефіцит, виробництво, Бразилія, етанол, Louis Dreyfus
Скорочення виробництва цукру в Бразилії призведе до збільшення світового дефіциту —Louis Dreyfus

 

https://jaraas.com/

Глобальний трейдер сировинних товарів Louis Dreyfus прогнозує, що бразильські заводи перенаправлять більшу, ніж очікувалося, кількість цукрової тростини на виробництво етанолу через високі ціни на енергоносії, що призведе до скорочення світових поставок цукру.

Про це повідомляє Reuters.

Директор компанії Dreyfus Енріко Б’янчері повідомив під час цукрової конференції Citi ISO Datagro в Нью-Йорку, що в новому сезоні, який розпочався у квітні, в Центрально-Південній Бразилії заводи вироблятить лише 29 млн т цукру.

«За нинішніми цінами наближається світовий дефіцит цукру через вирощування в Бразилії культур, орієнтованих на етанол», – сказав Біанкері, додавши, що ціни на цукор повинні піднятися до рівня цін на етанол, щоб збільшити виробництво цукру.

Бразильські заводи мають певну гнучкість змінювати розподіл тростини на виробництво цукру або етанолу, залежно від ринкових цін. Через високі ціни на енергоносії на цукровому ринку очікується, що заводи переведуть частину тростини на етанол, але Dreyfus вважає цей перехід більш різким.

Для порівняння, американський брокер та аналітик StoneX прогнозує, що бразильські заводи вироблять 33,9 млн т цукру, що майже на 4 млн т більше оцінок Dreyfus.

Читайте також:

У Бразилії збільшиться виробництво етанолу — Datagro