Новини світу частка, продаж, Louis Dreyfus, ADQ
Louis Dreyfus завершила продаж своєї частки в ADQ

 

https://news.dtkt.ua/

Компанія Louis Dreyfus Company (LDC) заявила в п'ятницю, що завершила продаж 45% непрямого пакета акцій холдингової компанії ADQ з Абу-Дабі, що ознаменувало появу першого несімейного акціонера за 170-річну історію сільськогосподарської товарної групи.

Про це повідомляє Reuters.

Загальна вартість угоди не розголошується, але в заяві LDC йдеться про те, що частина виручки була інвестована в повне погашення кредиту в розмірі 1,051 млрд дол., наданого LDC своєї материнської компанії.

Про продаж частки ADQ було спочатку оголошено в листопаді минулого року.

LDC, відома як Dreyfus, є буквою «D» квартету «ABCD» відомих світових сільськогосподарських товарних груп поряд з Archer-Daniels-Midland Co (ADM.N), Bunge Ltd (BG.N) і Cargill Inc (CARG.UL). ).

«Це партнерство з ADQ зміцнює позиції і фінансову міць LDC для прискорення стратегічних інвестицій, в тому числі в нові області, такі як рослинні білки, а також в проекти щодо подальшого розвитку ряду наших існуючих бізнес-напрямків», — повідомив виконавчий директор компанії.

Фінансовий тиск на LDC в останні роки був також пов'язаний з бразильською цукровою фірмою Biosev, що раніше належала материнській компанії LDC.

Кредит у розмірі 1 млрд дол. від LDC материнської компанії, який спочатку підлягає погашенню в 2023 році, був частиною фінансової допомоги Biosev.

Цей тягар також зменшився після того, як у цьому році холдингова компанія LDC погодилася продати Biosev бразильській енергетичній компанії Raizen (RAIZ4.SA).

Зростання цін на сировинні товари і високий попит на зерно з боку Китаю також збільшили прибуток торговців під час пандемії коронавірусу, що допомогло відновити прибуток LDC в минулому році.

Для державної ADQ інвестиції в LDC розширюють набіг на продовольчі товари, які мають вирішальне значення для залежних від імпорту країн Перської затоки.

Угода з LDC передбачає довгострокову домовленість про постачання сільськогосподарської продукції в Об'єднані Арабські Емірати.

Читайте також:

В ЄС відмічається вкрай низький вміст цукру в буряках