Новини світу виробництво, споживання, Іран, добрива, ASSC
Іран нарощує споживання добрив

 

aromatize.ru/

В Ірані споживання різних добрив збільшиться до 2,305 млн т у поточному фінансовому році, що почався в березні 2017 року.

Про це повідомляє trend.az.

За словами іранських офіційних осіб, цей показник буде включати 1,5 млн т азотних, 525 тис. т калійних і 280 тис. т фосфорних добрив.

Хамід Расул, керуючий директор державної Компанії підтримки сільського господарства (ASSC), повідомив, що в поточному році компанія придбала 1,9 млн т різних добрив, з яких фермерам поставлено вже 1,6 млн т. ASSC є публічною компанією, що входить в сферу управління Міністерства сільського господарства, завданням якої є закупівля, виробництво і дистрибуція різних засобів для ведення сільського господарства в Ірані.

Хамід Расул стверджує, що в поточному фінансовому році 80% закуплених компанією добрив припадає на іранський продукт.

У минулому фінансовому році (21 березня 2016 - 20 березня 2017) компанія поставила 1,8 млн т різних добрив, з яких 1,5 млн т було закуплено у вітчизняних виробників.

Расул зазначив, що стратегічні запаси трьох груп добрив (азотні, калійні і фосфорні) складають 300 тис. т, додавши, що вони будуть використані навесні 2018 року.

Китай був основним постачальником імпортних добрив у поточному році, проте компанії з Нідерландів, Німеччини, Болгарії, Лівану також взяли участь в тендерах ASSC на покупку добрив.

За даними Міністерства сільського господарства Ісламської Республіки Іран, за перші дев'ять місяців поточного фінансового року Іран імпортував 233,6 тис. т різних добрив, на суму 141 млн дол., що означає зростання на 47,8% в кількісному і на 16,9% у вартісному вираженні, в порівнянні з попереднім роком. Ісламська Республіка імпортувала 66,7 тис. т калійних добрив (на 27,37% більше) на суму 23,24 млн дол. (на 9,47% більше). Країна також імпортувала 98,5 тис. т фосфорних добрив (на 4,5% більше) на суму 54,3 млн дол. (збільшення на 6,6%).

Остання офіційна статистика, опублікована Міністерством промисловості, показує незначне збільшення виробництва карбаміду в Ірані за перші вісім місяців поточного фінансового року на 5,5% — до 3,527 млн ​​т.

Планується, що потужності з виробництва карбаміду в Ірані досягнуто 14,7 млн. Тонн до 2022 року з нинішніх 5 млн. Тонн, згідно з шостого п'ятирічного плану економічного розвитку.

Читайте також:

Bundaberg Sugar першим в Австралії почав виробляти органічний цукор

Французька SUCAF інвестує 157 млн дол. у будівництво цукрового заводу в Кот-д'Івуарі

Індія ввела обмеження на продаж цукру заводами