Новини світу дефіцит, імпорт, виробництво, Індонезія, рафінований цукор, цукор сирець
Індонезія планує імпортувати рекордну кількість цукру

 

https://tsn.ua

Індонезія — найбільший у світі імпортер цукру-сирцю — заявила про бажання придбати його рекордну кількість.

Про це пише Bloomberg.

Індонезія заявила про імпортувати близько 1,4 млн т цукру-сирцю або 1,33 млн т рафінованого цукру для забезпечення споживання в цьому році і на початку 2021 року. Це більше ніж в 11 разів перевищує обсяги імпорту минулого року. Тим часом, внутрішнє виробництво, як очікується, знизиться, а місцевий попит збільшиться.

«В ідеалі у нас повинно бути не менше 1,3 млн т запасів на початку 2021 року», — заявив старший радник Індонезійській цукрової асоціації.

Лондонський сировинний трейдер ED&F Man Holdings Ltd. збільшив прогноз світового дефіциту цукру в цьому сезоні приблизно на 10% — до 7,7 млн ​​т після профіциту роком раніше. Ринок, який раніше боровся з надлишковою пропозицією з Індії, тепер має потреби в цукрі, повідомив LMC International.

За останнє десятиліття в Індонезії споживання продуктів харчування збільшилося. Зростання попиту з боку Індонезії може принести користь найбільшим виробникам цукру Індії і Бразилії, які прагнуть заповнити дефіцит поставок із Таїланду.

Індонезійська цукрова асоціація представляє 20 заводів, в основному державних, які переробляють тростину або сирець, імпортований з Таїланду, для задоволення внутрішнього споживання. 

Індонезійські заводи, швидше за все, будуть імпортувати більшу частину цукру-сирцю з Таїланду і зроблять це в першому півріччі, а також будуть придивлятися до можливості поставок з Австралії та Індії, заявив голова Асоціації переробників цукру Індонезії Бернарди Дхармаван.

Ці три країни є вигідними постачальниками через їх безпосередню близькість до Індонезії. Уряд Індонезії вже дозволив восьми переробникам імпортувати 1,1 млн т цукру-сирцю в першому півріччі року.

За даними Асоціації виробників цукру Індії (ISMA), в даний час уряд Індії веде переговори про те, щоб Індонезія знизила колірну специфікацію, яка дозволить здійснювати індійські поставки.

Індонезія також купує цукор із Бразилії. Згідно з даними найбільшого в світі цукрового трейдера Alvean, на цьому тижні він повинен відвантажити 60 тис. т цукру-сирцю.

Читайте також:

В ЄС очікується продовження скорочення посівної площі цукрових буряків