Новини світу ЄС, пестициди, заборона, манкоцеб
Екологи домоглись розгляду питання повної заборони манкоцебу в ЄС

 

www.growhow.in.ua/

Постійний комітет ЄС з питань овочів, тваринництва, продуктів харчування та кормів розгляне питання подальшого дозволу використання пестицидів, до складу яких входить діюча речовина манкоцеб.

Про це повідомляє SuperAgronom із посиланням на ecoticias.com.

За заборону манкоцебу виступають екологи з «Грінпіс», «Друзі Землі», «Екологи в дії» та інших організацій. 

Екологи-активісти вважають, що використання препарату пов'язане зі значним ризиком для птахів, ссавців, комах і ґрунтових організмів.

Комітет з оцінки ризику (RAC) Європейського хімічного агентства (ECHA) класифікував манкоцеб як речовину, «токсичну для репродукції 1B» (R1B) через серйозність можливих вад розвитку мозку, викликаних вищезгаданим метаболітом (ETU), який спостерігався в потомстві піддослідних тварин.

Ханс Мюйлерман з асоціації PAN Europe, що спеціалізується на проблемі пестицидів, вважає, що «ймовірно, немає іншого пестициду з такою великою кількістю причин для заборони».

Зазначається, що велика кількість досліджень, що проводяться науковцями, що не залежать від галузі, пов'язують цей пестицид з різними ризиками для здоров'я. Престижна колегія Ramazzini в Болоньї пов'язує цю речовина з вісьмома різними видами раку.

Манкоцеб був схвалений в ЄС у 2006 році, у 2016 році дозвіл мав бути розглянутий повторно, проте тоді його було продовжено автоматично. У 2019 році дозвіл вже було оскаржено Європейським парламентом.

Читайте також:

Єгипет може стати основним світовим постачальником бурякової меляси

Індія планує збільшити виробництво паливного етанолу