Новини світу Bayer та Monsanto, злиття, Bayer, дозвіл, Crop Science, BASF
Bayer очікує на завершення придбання Monsanto в другому кварталі 2018 року

 

infoindustria.com.ua/

Минулого року компанія Bayer отримала додаткові дозволи на придбання Monsanto. «Ми вжили основних заходів для запланованого придбання Monsanto, — зазначив голова правління Вернер Бауманн, — Тільки нещодавно бразильські антимонопольні органи дали нам «зелене світло». Це важлива віха на шляху до завершення цієї операції. Зрештою, Бразилія є одним із найважливіших сільськогосподарських ринків у світі».

Про це повідомляє прес-служба УКАБу.

Загалом більше ніж половина з близько 30 органів влади в усьому світі вже схвалили придбання Bayer компанії Monsanto. У компанії уточнили, що процедури експертизи потребуватимуть більше часу. «Сьогодні наша мета — мати можливість завершити операцію в другому кварталі 2018 року. Це не впливає ані на наші сподівання щодо успішного завершення регуляторної експертизи, ані на нашу впевненість у тому, що ми робимо правильний крок», — зазначив Вернер Бауманн.

Важливою подією минулого року, пов’язаною із запланованим придбанням Monsanto та відповідними процедурами контролю злиття компаній стала контрактна угода з продажу деяких підрозділів Crop Science компанії BASF. «Ми також зобов’язуємося відокремити весь наш підрозділ із виробництва насіння овочів. Деякі додаткові підрозділи Bayer та Monsanto або ліцензії також можуть бути продані», — стверджує пан Бауманн.

Таким чином, компанія Bayer реагувала на зауваження антимонопольних органів. У компанії заявляють, що будь-які продажі та ліцензування будуть проводитися після успішного завершення запланованого придбання Monsanto, яке здійснюється згідно зі стандартними умовами закриття транзакції, включаючи отримання необхідних регуляторних схвалень.

Обсяги продаж Аграрного підрозділу (Crop Science) зменшилися на 2,2% (з коригуванням відносно валютних курсів і портфоліо) — до позначки 9,5 млрд євро. Це переважно пояснюється ситуацією на ринку сільськогосподарської продукції в Бразилії, де обсяг продаж зменшився через несподівано високі запаси продукції на ринку. «Ми запровадили низку заходів для нормалізації цієї ситуації. Наприклад, відкликали свою продукцію у наших партнерів-дистриб’юторів та уклали нові угоди зі зміненими умовами, — пояснив  пан Бауманн, — Сьогодні ми бачимо, що ці заходи працюють».

За винятком Бразилії, продажі відділу Crop Science зросли на 3%. Обсяги продаж зменшилися на 18% у Латинській Америці, але найбільше зросли у Північній Америці (на 5,8%), а також в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та в Європі, на Близькому Сході, в Африці.

Обсяги продаж у підрозділі насіння (Seeds) продемонстрували позитивну динаміку зі зростанням на 9%. Підрозділ Environmental Science, що займається продукцією для несільськогосподарського застосування, продемонстрував значно більше зростання обсягів продаж на 14%. І навпаки, у підрозділі захисту засобів  рослин (Crop Protection) спостерігалося зменшення обсягів продаж на 5,3%. Фунгіциди (мінус майже 10%) та інсектициди (мінус 6%) продемонстрували непропорційне зниження обсягів продаж, на відміну від гербіцидів та продукції для протруєння насіння, де зниження обсягів продаж було менш виражене – 1,6 і 0,3%, відповідно.

Показник EBITDA до вирахування спеціальних статей для підрозділу Crop Science знизився на 15,6% — до позначки 2,043 млрд євро. Це переважно пояснюється ситуацією в Бразилії, що призвела до зниження відпускних цін та обсягів продаж. Додатковим фактором став несприятливий вплив валютних курсів у сумі 63 млн євро.

Для підрозділу Crop Science компанія Bayer планує обсяг продаж на рівні більше ніж 9,5 млрд євро. 

Завдяки очікуваному придбанню Monsanto у другому кварталі 2018 року компанія Bayer передбачає значне збільшення обсягів продаж і показника EBITDA. Протягом першого повного року після придбання компанія Bayer продовжує очікувати на значне збільшення обсягів продаж і показника EBITDA, а також збільшення чистого прибутку на одну акцію.

Читайте також:

Грузія збільшила імпорт цукру

У Центрально-Південній Бразилії виробництво цукру зменшиться на 5 млн т

Азербайджан розширює підтримку виробників цукрових буряків