Новини ближнього зарубіжжя цукрові буряки, Пензенська область, Заметчінський цукровий завод, зберігання, сховище
Заметчінський цукровий завод побудував сховище для зберігання 150 тис. т буряків

 

http://sugar.ru

У Пензенській області Росії на базі Заметчінського цукрового заводу збудовано сховище для зберігання 150 тис. т цукрових буряків за 221 млн руб.

Про це повідомляє ІЦ «Пензенська правда».

Цукровий завод працює з 1849 року. Цього року завод підписав угоду з адміністрацією району про реалізацію пріоритетного інвестиційного проекту — будівництва майданчика для зберігання цукрових буряків з примусовою системою вентиляції. Розраховано сховище на обсяг до 150 тис. т продукції. За словами директора Земетчінського цукрового заводу Ігоря Мішуніна, централізоване сховище вільно забезпечує довгострокове зберігання буряків з дотриманням оптимальної температури. А завдяки системі провітрювання, плоди можуть зберігатися прямо під відкритим небом з осені аж до лютого.

«За рахунок великих запасів цукровий завод буде довше функціонувати після збору врожаю, що дозволить робочим отримувати зарплату, а підприємству — відраховувати податки. До того ж, велике сховище вигідне місцевим виробникам буряка — завод зможе приймати більше продукції», — зазначив гутернатор області Іван Білозерцев.

На будівництво майданчика витрачено 221 млн руб., із яких 75 млн — кошти обласного бюджету.

Іван Білозерцев зазначив, що подібних проектів у Росії не багато, і ось один із них реалізований в Пензенській області. За словами співінвестора проекту Вадима Ериженського, його реалізація стала можливою завдяки зростанню інвестиційного клімату в регіоні.

Читайте також:

У Росії завершується сезон збирання цукрових буряків

У Башкирії вироблено 94 тис. т цукру