Новини ближнього зарубіжжя інвестиції, модернізація, Татарстан, потужність, Агросила, Заїнський цукор
«Заїнський цукор» інвестував 370 млн руб. у модернізацію потужностей

 

https://proagro.com.ua/

Цукровий завод «Заїнський цукор» (входить в структуру холдингу «Агросила») завершує модернізацію своїх потужностей: реконструюється сушильне відділення, йде будівництво газової печі, встановлений жомовий прес. Вартість всіх вкладень оцінюється в 370 млн руб.

Про це повідомляє sfera.fm.

Реконструкція сушильного відділення і будівництво газової печі — етапи модернізації заводу, спрямовані на збільшення його потужності і підвищення ефективності виробництва. Заміна жомового преса дозволить збільшити вихід жому гранульованого і знизити витрати природного газу.

Як було до реконструкції — низькопродуктивне обладнання цукросушильного комплексу не відповідало потужності заводу і не забезпечувало отримання кристалічного білого цукру гарантованої якості, цукор не встигав охолоджуватися, що призводило до його комкування під час зберігання.

Зараз нове обладнання цукросушильного комплексу повністю відповідає потужностям заводу і дозволяє отримати білий цукор гарантованої якості, з нормальною вологістю, яка забезпечить належне зберігання.

Жом — знецукрена бурякова стружка, свіжий жом, який є відходом цукробурякового виробництва і при цьому цінним кормом для худоби.

Збільшення потужності заводу з переробки буряків привело до необхідності заміни жомових пресів італійської фірми «Babbini», які вже застаріли і не забезпечували продуктивність заводу. Частину сирого жому доводилося відправляти в жомову яму. Було прийнято рішення щорічно змінювати по одному пресу на більш потужні і сучасні іспанської фірми «Mercier».

Читайте також:

У Білорусі почалась заготівля цукрових буряків нового врожаю

КЧР очікує збільшення виробництва цукрових буряків на чверть