Новини ближнього зарубіжжя Продімекс, Воронезька область, Перелешинський цукровий комбінат, цукор рафінад, лінія пресування
У Воронезькій області почнуть виробляти цукор-рафінад будь-якої форми

 

www.prostanki.com/

Агрохолдинг «Продімекс» відкриє на Перелешинському цукрокомбінаті лінію пресування цукру потужністю 25 т на добу.

Про це повідомляє riavrn.ru.

Перша у Воронезькій області лінія з пресування цукру потужністю 25 т на добу запрацює на Перелешинському цукровому комбінаті (входить у ГК «Продімекс») Панинського району з понеділка, 8 липня. Устаткування дозволить випускати цукор-рафінад різноманітної форми: від стандартних кубиків до кульок і навіть сердечок — в залежності від бажання і фантазії замовника. Поки ж цукрозавод орієнтований на традиційну форму кубика розфасовкою вагою по 0,5 кг і 1 кг.

У середині 1950-х років Перелешинський цукровий комбінат був одним із двох заводів у Радянському Союзі, де випускали так званий "дорожній" цукор-рафінад — його видавали пасажирам в поїздах і літаках. У 1990-х роках цех через нерентабельність закрили. А в 2018 році в ГК «Продімекс» прийняли рішення відновити виробництво цукру-рафінаду. Ця лінія пресування стала першою не тільки в агрохолдингу, а й у всій Воронезькій області. Лінію встановили в тому ж приміщенні, де майже 70 років тому робили так званий дорожній рафінад.

Читайте також:

ФАС дозволила Sucden взяти під контроль 51% спільного з ГК «Тріо» цукрового підприємства

У Казахстані виробництво цукру зменшилося на 45%