Новини ближнього зарубіжжя Росія, Насіння, цукрові буряки, селекція, гібриди, сорти, Воронезька область
У Воронезькій області планується вивести нові сорти цукрових буряків

 

http://www.ukrsugar.com/uk

У Воронезькій області Росії займуться виведенням нових сортів цукрових буряків.

Регіон увійшов у федеральну програму науково-технічного розвитку сільського господарства, розраховану до 2025 року. Конкретні заходи обговорили на виїзній нараді з нацпроектів у Вороб'ївському районі, яку провів губернатор Олександр Гусєв в середу, 18 вересня, повідомляє РІА «Воронеж».

Заступник голови уряду регіону Віктор Логвинов розповів про ситуацію в рослинництві. За словами чиновника, майже все насіння цукрових буряків, картоплі та соняшнику фермерам доводиться закуповувати за кордоном.

«Найскладніша ситуація у вирощуванні цукрових буряків. Становище критичне, частка імпортного насіння — 99%. Велика залежність від імпорту по картоплі (95%) і соняшнику (92%). Ситуація є типовою для всієї Росії. Це пов'язано з тим, що врожайність вітчизняних сортів, на жаль, нижча зарубіжних. Плюс іноземні фермери ведуть активну маркетингову політику», — пояснив Віктор Логвинов.

Нова програма повинна знизити залежність російських фермерів від імпортних поставок. Створено 15 підпрограм. Вже опрацьовані і затверджені дві з них. Воронезь область увійшла в підпрограму по цукровому буряку: в регіоні є насіннєвий завод і вісім цукрових заводів.

«У лютому 2019 року Мінсільгосп Росії провів конкурсний відбір. Воронезька компанія «СоюзСемсвекла» увійшла в підпрограму з науково-технічним проектом по створенню гібридів цукрових буряків вітчизняної селекції», — заявив заступник голови уряду.

Гендиректор компанії Роман Бердников розповів, що на проект витратять 4 млрд 187 млн ​​руб. З бюджету надійде 2 млрд 97 млн ​​руб. Головна мета — вивести нові сорти цукрових буряків, які на 100% покриють потреби підприємців у регіоні.

«Ми повинні максимально підвищити врожайність і посівні характеристики насіння. Проект передбачає науково-дослідні роботи, реалізацію насіння, підготовку кадрів, оснащення господарств», — розповів Роман Бердников.

Олександр Гусєв зазначив значимість цієї роботи: «Тема, безумовно, дуже важлива, що впливає на продовольчу безпеку Росії в цілому. Завод, який вже побудований, здатний успішно виконати роботу. Тепер важливо випробувати отримані гібриди і відібрати кращі». 

Читайте також:

У Росії викопано більше 12 млн т цукрових буряків

У Татарстані вироблено 30 тис. т цукру

У Мордовії вироблено перші 1,5 тис. т цукру