Новини ближнього зарубіжжя ціни, Продімекс, рентабельність, дизельне паливо, цукрові юуряки, маржинальність
У воронезькій ГК «Продімекс» цукровий буряк є найбільш маржинальною культурою

 

https://www.leaf.tv

У поточному році найбільш маржинальними культурами в сівозмінах найбільшого в Росії цукрового холдинку «Продімекс» є цукрові буряки, соняшник, озимі зернові і соя.

Про це повідомляє «Абірег».

Зокрема, площа збирання цукрових буряків становить близько 60 тис. га, стан посівів непоганий. 

«На сьогоднішній день для усунення бур'янів на полях, що виникли в зв'язку з вимоканням, проводяться необхідні додаткові роботи», — прокоментував керівник агродивізіону ГК «Продімекс» Микола Шевченко.

Представник виробництва компанії припустив, що зростання цін на дизельне паливо негативно позначиться на рентабельності виробництва, так як у структурі собівартості продукції ця стаття займає суттєвий відсоток.

«Вплив зростання ціни на паливо відчутно — у виробничих витратах його частка становить до 10%. Поточне зростання ціни на паливо збільшує виробничі витрати мінімум на 3%, не рахуючи зростання розцінок підрядників і постачальників, пов'язаних зі зростанням цін на паливо», — резюмував керівник агродивізіону ГК «Продімекс».

ГК «Продімекс» — один із найбільших агрохолдингів Росії, створений в 1992 році. У Воронезькій області компанії належать вісім підприємств. Усі цукрові заводи агрохолдингу здатні переробляти до 78,5 тис. т цукрових буряків на добу.

Читайте також:

ЄЕК підтримала виробників цукру в Білорусії

У Тамбовській області планується зібрати 5 млн т цукрових буряків

Білорусь виробила 66 тис. т цукру за півроку