Новини ближнього зарубіжжя врожайність, Татарстан, цукрові буряки, винробництво
У Татарстані врожайність цукрових буряків збільшилася майже на 32%

 

https://rivulis.com

У Татарстані врожайність цукрових буряків перевищила показник минулого року на 31,7%.

Про це повідомляє ІА «Татар-інформ».

За обсягами виробництва цукрових буряків лідирують Заїнський, Буїнський і Сармановський муніципальні райони. У республіці врожайність цукрових буряків перевищила показник минулого року на 31,7%.

Станом на 7 листопада в республіці цукрові буряки зібрано з 63,2 тис. га або 99% від посівної площі. Викопано 2,774 млн т буряків, проти 2,131 млн т на аналогічну дату минулого року.

«Середня врожайність цукрових буряків становить 438,9 ц/га, тобто на 105,8 ц/га або на 31,7% перевищує показник минулого року», — повідомив заступник начальника відділу розвитку галузей землеробства Мінсільгосппроду Татарстану Фаргат Зіннатов.

За його словами, найбільша врожайність даної культури зафіксована в Тетюшському районі — 532 ц/га, на другому місці за цим показником Заїнський район — 516 ц/га, на третьому — Мензелінський район із показником 506 ц/га.

«Найбільше цукрових буряків зібрано в Заїнському районі — 481,8 тис. т. Також у числі лідерів по виробництву цукрових буряків Буїнський і Сармановський райони з показниками 359,8 тис. т і 355,9 тис. т, відповідно», - зауважив Фаргат Зіннатов.

Читайте також:

У Росії виробництво цукру досягне максимального рівня за всю історію цукроваріння