Новини ближнього зарубіжжя виробництво, Росія, маса_кореня, цукрові буряки
У Росії виробництво цукрових буряків може збільшитися на 20%

 

myfarmlife.com/

Станом на 10 липня в цілому по Росії маса кореня цукрового буряка склала 179 г, що на 35% більше аналогічного періоду 2018 року і на 20% більше, ніж у 2017 році.

Про це повідомляє Союзроссахар.

Випередження в рості, в порівнянні з минулим роком, відзначається по всіх федеральних округах, окрім Північно-Кавказького: Сибірський федеральний округ — в 2,3 разів; Приволзький федеральний округ — в 2,2 разів; Центральний федеральний округ — на 41%; Південний федеральний округ — на 14,2%; Північно-Кавказький федеральний округ — нижче на 1,1%.

Такий стан посівів пов'язаний з ранньою сівбою цукрових буряків (на 7-10 днів раніше минулого року), в залежності від регіону, достатнім забезпеченням вологою, позитивним температурним режимом у травні-червні.

За оцінкою експертів, в поточному році в Росії обсяг виробництва цукрових буряків може збільшитися на 10-20%, порівняно з минулим роком. Прогноз обсягу виробництва цукрових буряків може бути скоригований в подальшому, в зв'язку з уповільненням зростання цукрового буряка в Південному федеральному окрузі, що пов'язано з недостатньою кількістю опадів у другій половині червня та на початку липня поточного року. За даними Гідрометцентру Росії, опади, що випали в Краснодарському краї, на 20% нижчі рівня минулого року.

Читайте також:

ВАТ «Кривець-цукор» планує подвоїти потужність переробки цукрових буряків

Росія зменшила експорт меляси на 19%

У Воронезькій області почнуть виробляти цукор-рафінад будь-якої форми