Новини ближнього зарубіжжя цукор, виробництво, Росія, переробка, цукрові заводи, Краснодарський край, цукрові бурчки
У Росії стартував цукровий сезон 2020/2021 МР

 

http://ukrsugar.com/en

Станом на 31 липня поточного року в Краснодарському краї на цукрових заводах компанії «Агрокомплекс» Виселківський (30 липня) і Кореновський (31 липня), загальне добове виробництво цукру, яких становить 1,4 тис. т на добу, відкрилися бурякоприймальні пункти. Заготовлено 5,2 тис. т цукрових буряків. Пуск заводів був намічений на 1 серпня.

Про це повідомляє Союзроссахар.

Раніше повідомлялося, що в цьому році переробка цукрових буряків в першій декаді серпня почнеться на 6-ти цукрових заводах Краснодарського краю. За даними аналітичної служби Союзроссахару, пуск 4-х заводів переноситься через технологічну якість сировини. Сім заводів Краю приступлять до переробки цукрових буряків з 10 по 15 серпня і 2 заводи після 20 серпня.

У минулому році цукрові заводи Краснодарського краю почали переробку цукрових буряків з 26 липня, що було пов'язано з досягненням на той час технологічної зрілості цукрових буряків по масі коренеплоду і накопиченні сахарози.

У цілому по Росії в поточному році, через несприятливі погодні умови в період вегетації цукрових буряків, і в Південному федеральному окрузі спостерігалися низькі темпи розвитку буряка, в порівнянні з минулим роком.

У 2020 році в Росії посіви цукрових буряків скоротилися на 18% через зниження рентабельності їх виробництва в минулому році, в зв'язку з низькими внутрішніми цінами на цукор.

У Краснодарському краї скорочення посівів цукрового буряка в цьому році склало 9%, у порівнянні з минулим роком. З урахуванням поточного стану цукрових буряків, обсяг виробництва бурякового цукру в краї може знизитися до 1,4-1,5 млн т.

Початок переробки цукрових буряків у Центральному і Приволзькому федеральних округах очікується в період з 20 серпня до 10 вересня, що на 7-10 діб пізніше 2019 року.

У Росії в минулому сезоні 2019/2020 МР було вироблено 7,75 млн т бурякового цукру, що є історичним максимумом. Незважаючи на високі показники експорту цукру в 1,3 млн т у минулому сезоні, товарні запаси цукру на початок нового сезону переробки оцінюються в 3,1 млн т.

Читайте також:

Узбекистан майже вдвічі наростив імпорт цукру

«Продімекс» планує продовжити модернізацію цукрових заводів