Новини ближнього зарубіжжя Росія, цукрові буряки, посівна
У Росії посіяно майже 86 тис. га цукрових буряків

 

https://superagronom.com/

Cтаном на 12 квітня в Росії посіяно 85,8 тис. га цукрових буряків, що на 298,5 тис. га менше, ніж на аналогічну дату 2020 року. Сівбу цукрових буряків ведуть господарства Краснодарського, Ставропольського країв, Чеченської Республіки і Ростовської області.

Про це повідомляє Союзроссахар.

З урахуванням збільшеної кількості опадів в 2020/2021 МР вміст вологи в метровому шарі в Південному федеральному окрузі вищий рівня минулого року.

За прогнозом Гідрометцентру Росії в другій половині квітня середня місячна температура повітря очікується на більшій частині території на 1-2 ° вище середніх багаторічних значень; в Південному федеральному окрузі і Північно-Кавказькому федеральному окрузі - близько норми.

Місячна кількість опадів передбачається в Північно-Західному федеральному окрузі — більше за середній рівень; в Південному федеральному окрузі — менше; на решті території — близько норми.

Стримуючим фактором збільшення темпів сівби цукрових буряків в Південному федеральному окрузі є висока кількість опадів за останню декаду квітня.

Читайте також:

У Росії вироблено більше 44 тис. т цукру з сиропу