Новини ближнього зарубіжжя цукор, виробництво, врожайність, цукристість, рекорд, цукрові буряки, Мордовія
У Мордовії виробництво цукру досягло рекордного рівня

 

ru.123rf.com/

Станом на 16 січня в Мордовії перероблено понад 914 тис. т цукрових буряків і вироблено більше 146 тис. т цукру, проти очікуваних 145 тис. т. Це рекордний обсяг виробництва цукру в республіці. Для порівняння: в 2018 році було вироблено 82,2 тис. т цукру.

Про це повідомляється на Sugar.ru.

Технічну культуру буряківники Мордовії в минулому році обробляли на площі 22,5 тис. га у восьми районах (у 2018 році — на 21,8 тис. га). Валовий збір цукрових буряків у Мордовії в 2019 році склав 1 038,4 тис. т (у 2018 році було зібрано 621,3 тис. т) при середній врожайності 465,7 ц/га (329,0 ц/га — минулого року).

Збільшення валового збору цукрових буряків у регіоні обумовлено зростанням врожайності на фоні ранньої сівби і сприятливих погодних умов. Хороший температурний режим дозволив бурякам «набрати» цукор і знизити втрати при зберіганні і переробці. Багатий урожай коренеплодів має високу цукристість, що забезпечує максимальний вихід цукру з гектару.

Переробкою цукрових буряків у Мордовії займається ТОВ «Ромодановосахар». Підприємство, розташоване в Ромодановському районі республіки, входить в десятку найбільших заводів Росії. З усієї виробленої продукції ТОВ «Ромодановосахар» 31% реалізується в межах Мордовії, 69% постачається в сусідні регіони: Нижегородську область, Чувашію, Марій-Ел, Татарстан та ін.

На думку директора ТОВ «Ромодановосахар» Олександра Атласова, 2019 рік був складним для бурякоцукрової галузі. Він зазначив, що досягнутий обсяг виробництва цукру та буряка надлишкові, ціни опустилися нижче рівня собівартості виробництва.

«У сезоні 2016/2017 МР цукрова галузь Росії вийшла на новий рівень розвитку, вперше випустивши більше 6 млн т продукції, який з тих пір не опускався нижче цієї планки, в той час як в країні щорічно споживається 5,8 млн т цукру. Тепер Росія не тільки повністю забезпечена власним цукром, але і щорічно має надлишки, які все сильніше тиснуть на ринок. Вивезти всі надлишкові обсяги за кордон поки не представляється можливим, тому аграріям і цукровим холдингам, в тому числі і нам, доводиться адаптуватися до роботи з низькими цінами на цукор. Ситуація складна, але ми шукаємо шляхи її вирішення», — прокоментував ситуацію Атласов.

Читайте також:

Цукрові заводи Білорусі завершили виробництво цукру

Мінсільгосп Росії очікує скорочення посівної площі цукрових буряків на 18%