Новини ближнього зарубіжжя виробництво, патока, цукрові буряки, Киргизія, біопаливо
У Киргизії планується виробляти біопаливо з цукрових буряків

 

hyser.com.ua/

У Киргизії на базі ДП «Карабалтінський спиртовий завод» планують виробляти біопаливо.

Про це повідомляє ІА «Кабар».

У Киргизії розроблений законопроект, метою якого є поліпшення екологічної та економічної ситуації, а також зниження від імпортної паливної залежності. Біопаливо — це тверде, рідке або газоподібне паливо, що отримується з біомаси термохімічним або біологічним способом. Останнім часом у країнах СНД також з'явився значний інтерес до використання біоетанолу в моторних паливах.

На сьогоднішній день більш вигідною сировиною для виробництва біоетанолу є патока. За даними Міністерства сільського господарства і меліорації Киргизької Республіки, посівні площі під цукровими буряками у розмірі 25 тис. га дозволять на 100% забезпечити річну потребу країни в цукрі. Це в свою чергу дозволить виробити 1,3 млн декалітрів біоетанолу.

У даний час державне підприємство «Карабалтінський спиртовий завод» неконкурентоспроможне з приватними заводами з виробництва спирту. Тільки в Чуйській області функціонують чотири приватних спиртових заводи. У зв'язку з цим пропонується впровадження виробництва біоетанолу на базі ДП «Карабалтінський спиртовий завод» із проектною виробничою потужністю 1,5 млн дал на рік, що дозволить освоїти технологію виробництва біоетанолу з мінімальними витратами — в межах 140 млн сомів (2 млн дол.).

Читайте також:

У Молдові почалася посівна цукрових буряків

У Росії посівна площа цукрових буряків залишиться на минулорічному рівні