Новини ближнього зарубіжжя цукор, цукровий буряк, виробництво, Казахстан, посівна площа, потреби
У Казахстані зібрано понад півмільйона тонн цукрових буряків

 

greentalk.ru/

У цьому році посівні площі цукрового буряка в Казахстані збільшилися майже в 2 рази і досягли 19 тис. га. Зібрано більше 500 тис. т буряків. Очікується, що буде вироблено близько 50 тис. т цукру, що дозволить забезпечити внутрішню потребу країни на 10%.

Про це повідомляє «Хабар 24».

Цей рік для бурякоцукрової галузі Жетису став проривним. Посівні площі збільшено з 6,5 до 9,2 тис. га. Реанімовано Аксуський цукровий завод, який простоював тривалий час. На Коксуському заводі успішно завершили модернізацію.

Алтинбек Абате, директор Коксуського цукрового заводу, розповідає: «Раніше ми переробляли до 1,5-1,7 тис. т за добу. Цього року вже 2 тис. т за добу переробляємо. І вихід цукру збільшився відсотків, можна сказати, на десять.

В Алматинській області зібрано більше 330 тис. т цукрового буряка, що на 37,5% більше, ніж у минулому році. Очікується, що буде вироблено 30-35 тис. т цукру. Цей обсяг дозволить повністю покрити потребу регіону в солодкому продукті.

Аграрії Жамбильської області також збільшили посівні площі. Вони зібрали більше 200 тис. т буряків і планують виробити близько 13 тис. т цукру.

До 2021 року планується збільшити посівні площі цукрових буряків до 32 тис. га. При врожайності 350-370 ц/га, ця площа забезпечить республіку десь на 28-30% готовим цукром. 5 років тому власний цукор у республіці не виробляли.

Читайте також:

Льговський цукровий комбінат продовжить сезон до 20 січня

«Продімекс» вклав дві третини інвестицій у Воронезьку область

Модернізація цукрового заводу в КЧР може ввійти до держпрограми розвитку ПКФО