Новини ближнього зарубіжжя цукор, виробництво, Казахстан, переробка, цукрові буряки, заводи
У Казахстані переробка цукрових буряків почнеться в жовтні

 

https://www.istockphoto.com

У жовтні на трьох заводах Казахстану почнеться переробка цукрових буряків нового врожаю.

Про те, якими запасами цукру володіє Казахстан розповіли в Міністерстві сільського господарства, повідомляє «Хабар 24».

Умірзак Шукеєв, заступник Прем'єр-Міністра, міністр сільського господарства Казахстану, розповів: «Насправді цукор — соціально значущий товар і тримати цей ринок збалансованим дуже важливо».

Раніше, в Мінсільгоспі повідомляли, що переробкою цукрового буряка в країні займаються 3 цукрових заводи, загальною потужністю 630 тис. т на рік. Виробляти продукт там почнуть відразу після надходження врожаю. У цьому році посівна площа під цукровим буряком склала 19,6 тис. га, це дозволить виробити майже 60 тис. т цукру. При цьому, якщо продукту на казахстанських ринках все-таки виявиться недостатньо, заводи країн Євразійського економічного союзу готові поставляти продукт переробникам, в необхідному обсязі і якості.

Андрій Бодін, голова асоціації виробників цукру ЄАЕС, повідомив: «Ми можемо забезпечити реальні відвантаження цукру з урахуванням технічних та логістичних правил лише через два тижні. Дайте ваші обсяги, ваших споживачів, ми зі свого боку постараємося забезпечити поставку машин».

Міністр сільського господарства Умірзак Шукеєв розповів про те, що зараз в його відомстві розробляє нову галузеву програму розвитку цукрової та харчової промисловості терміном на 10 років. У жовтні її презентують на засіданні уряду.

Читайте також:

У Татарстані зібрано 30% цукрових буряків

«Агросила» інвестувала 2 млрд руб. в інноваційні технології та модернізацію «Заїнського Цукру»