Новини ближнього зарубіжжя цукор, виробництво, ціни, цукрові буряки, Кубань, посівна площа
На Кубані виробництво цукру значно зменшиться

 

www.herbalone.com/

У наступному році кубанські аграрії скоротять посівні площі цукрових буряків, прогнозують експерти. Рентабельність виробництва цієї культури падає через низькі ціни на цукор, що встановилися в 2017 році, і така міра може стати вирішенням проблеми. Так в 2012-13 роках подібна ситуація привела до скорочення площі посівів цукрових буряків на 38%.

Про це пише «Деловая газета. Юг».

За останніми даними Асоціації «Кубаньсахарпром», в краї виробили понад 1 млн т цукру. На аналогічний період минулого року обсяг виробництва був нижчим на 240 тис. т. Прогноз говорить про те, що за весь сезон цукрові заводи регіону вироблять 1,5 млн т цукру.

В адміністрації краю пояснюють зростання показника збільшенням посівних площ цукрових буряків та проведеною модернізацією виробничих потужностей. «По-перше, в 2017 році в регіоні майже на 13 тис. га збільшено площу посівів цукрових буряків, вона сягнула понад 200 тис. га, — стверджує губернатор Краснодарського краю, Веніамін Кондратьєв, — По-друге, чітко працюють всі 16 цукрових заводів. Вони були своєчасно підготовлені до сезону переробки. На їх реконструкцію і модернізацію підприємствами було витрачено понад 3 млрд руб. Це дозволило збільшити добову продуктивність з переробки цукрових буряків до 100 тис. т».

Велика частина цукру буде реалізована в інші регіони, сам Краснодарський край споживає 220 тис. т продукту.

Читайте також:

Росія збільшила експорт бурякової меляси

У Росії ціни на цукор зменшилися на 28%

У Мордовії зібрано понад півмільйона тонн цукрових буряків

У Росії виробництво цукру майже вдвічі збільшилося