Новини ближнього зарубіжжя Росія, Насіння, цукрові буряки, селекція
Мінсільгосп Росії планує збільшити частку насіння цукрових буряків російської селекції

 

https://www.amazon.com

Мінсільгосп Росії вважає оптимальним до 2025 року досягти частки висіяного насіння російської селекції цукрових буряків до 20%.

Про це повідомляється на Sugar.ru.

За словами Першого заступника міністра, значні досягнення російського рослинництва в останні роки багато в чому визначаються використанням якісного насіння сучасних сортів і гібридів. Щорічно в країні висівається близько 11 млн т насіння різних сільськогосподарських культур. При цьому по ряду напрямків російські аграрії залежать від насіння іноземної селекції. Також відзначаються факти використання несортового насіння і насіння масових репродукцій. Мінсільгоспом Росії в рамках Федеральної науково-технічної програми розвитку сільського господарства на 2017-2025 роки ведеться робота, спрямована на створення і впровадження у виробництво вітчизняних сортів і гібридів по найбільш імпортозалежним культурам, таким як цукровий буряк.

«Розвиток вітчизняного насінництва — пріоритетне завдання, поставлене Міністром сільського господарства Дмитром Патрушевим. Метою селекціонерів, в тому числі і науково-дослідних інститутів, має стати не тільки створення сучасних високоякісних сортів, а й забезпечення сільгосптоваровиробників насінням за рахунок розвитку власного виробництва», — зазначив Джамбулат Хатуов.

Перший заступник міністра підкреслив, що в останні роки сільгоспвиробники забезпечені широким асортиментом російського насіння. До Державного реєстру селекційних досягнень включено понад 20 тисяч сортів і гібридів сільськогосподарських культур. При цьому у виробництві використовується тільки їх незначна частина, основна маса не знаходить свого споживача. Це істотно знижує ефект від використання бюджетних коштів, що спрямовуються на державну підтримку наукових установ.

Читайте також:

У Мордовії виробництво цукру досягло рекордного рівня