Новини ближнього зарубіжжя переробка, модернізація, потужність, продуктивність, Єлецький цукровий завод
Єлецький цукровий завод визнаний на Всеросійському рівні

 

https://www.dreamstime.com

Успіхи Єлецького цукрового заводу визнані на Всеросійському рівні.

Про це передає ТРК «Єлець».

Єлецький цукровий завод ТОВ «Агроснабсахар» продовжує активний розвиток. Триває модернізація заводу, спрямована в тому числі на природоохоронні заходи. За два останні роки підприємство здійснило серйозні інвестиції в технічне переоснащення процесу переробки цукрових буряків, що поліпшило якість продукції, що випускається, збільшило продуктивність, а також дозволило підвищити захист навколишнього середовища.

Тільки в 2017 році був проведений монтаж нової парової жомосушильної установки, монтаж технологічної ділянки видалення і пресування шматочків буряків і гички, реконструкція насосної станції, очищення полів фільтрації. У цьому році здійснювалися роботи для поліпшення подачі буряка в зимовий час, будівництво радіального відстійника більшого діаметру, розрахованого на продуктивність до 13 тис. т на добу для забезпечення потужності резерву при роботі в пікові періоди завантаження заводу, будівництво нового складу жому на 14 тис. т, установка станції декальцінації, реконструкція існуючих силосів, будівництво нового силосу для зберігання цукру на 60 тис. т, а також здійснювався капітальний ремонт виробничих корпусів.

У кінці 2017 року завод був удостоєний почесної нагороди за активну екологічну політику: на міжнародній виставці-форумі «Екотех» і V Всеросійському з'їзді з охорони навколишнього середовища в Москві на церемонії нагородження офіційному представнику Єлецького цукрового заводу ТОВ «Агроснабсахар», що входить до складу ДК «ТРІО», був вручений спеціальний кубок «Краща інновація Року екології в Росії 2017».

У поточному 2018 році на заводі ТОВ «Агроснабсахар» стартували роботи з капітального ремонту виробничих корпусів. На підприємстві прогнозують збільшення плану переробки буряків: у 2018 році він зросте з фактичних 1 120 032 т до 1 260 148 т; а середньодобове виробництво цукру — з фактичних 156 627 в 2017 році до 188 037 т.

Читайте також:

Білорусь експортувала майже 65 тис. т цукру в Росію

В Алматинській області посівна площа цукрових буряків збільшилася майже в 2 рази

У Добринському районі посіяли 31,5 тис. га високоврожайних гібридних сортів цукрових буряків