Новини ближнього зарубіжжя переробка, цукрові буряки, сировина, Продімекс, Воронезька область, заводи
Цукрові заводи «Продімексу» завершують прийом сировини

 

https://altapress.ru/

Цукровим заводам групи «Продімекс» у Воронезькій області залишилося прийняти близько 10% сировини з більше ніж 3,6 млн т, запланованих до постачання на підприємства.

Про це повідомив заступник гендиректора групи Вадим Ериженський, передає Комерсант.

Погода сприяла збиранню та вивезенню буряків із полів. Раніше в компанії зазначали, що на початку жовтня на збирання цукрових буряків у Воронезькій області вплинув циклон, який приніс затяжні дощі. Але тоді «Продімекс» проводив навантаження поблизу автошляхів із твердим покриттям, щоб не завдавати шкоди полям та техніці, а також вжив заходів щодо збереження темпів вивезення врожаю.

За словами Вадима Ериженського, прийом сировини вже завершили Єлань-Коленовський, Перелешинський, Хохольський цукрові заводи, а також Калачівський «Кристал». Вони допрацьовують сировину, розміщену на заводських бурякопунктах і за графіком зупиняють свою роботу. Після 19 грудня продовжить роботу лише Ольховатський цукровий комбінат, але вже після переналаштування на сироп.

«Всі воронезькі заводи ГК «Продімекс» відпрацювали сезон без серйозних збоїв і пригод, — розповів Ериженський. — Це результат постійної модернізації виробництва та організації безпрецедентного контролю за дотриманням усіх технологічних процесів при переробці цукрових буряків».

За його словами, вже відпрацьовано технологію завчасного узгодження черговості здачі сировини постачальниками, внаслідок чого вдалося уникнути черг на бурякоприймальні пункти, позбутися простою автотранспорту та навантажувачів: «Єдиною проблемою цього сезону можна назвати гостру нестачу автотранспорту для перевезення сировини. Причини скорочення пропозиції цієї послуги до кінця не з'ясовано».

Читайте також:

«Агросила» інвестує 384 млн руб. у модернізацію цукрового заводу